↓ Advertise on Defender2 ↓

Home > V8 > Fixed a strange starting issue ..
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
Print this entire topic · 
Electron



Member Since: 28 May 2016
Location: Basingstoke
Posts: 13

Fixed a strange starting issue ..

My fairly standard V8 has always been a nightmare to start ... but once running seems fine. She'd had a new cam and a degunge - a session on a rolling road - no obvious fault.

Decided the fuel filter was old ... took a photo to find a replacement ... found it was a Peugeot 206 filter ... £6 on a new one and all is now well and she fires first time ..

Just thought I'd share Smile !

Post #716474 6th Jul 2018 7:49pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
GREENI



Member Since: 22 Aug 2010
Location: staffs
Posts: 8960

United Kingdom 

The simplest thngs Thumbs Up well done.

I fitted a different throttle/kickdown assembly last Saturday night, but didn't test anything as I knew nothing could have gone wrong.
Loaded it up Sunday morning for a day out, turned the key... and it didn't even try to start.

Removing all the relays to resettle the Ecu, allowed it to start, but was missing.
Used a laser heat detector to find out which cylinder wasn't firing (1 cold exhaust against 7 hot) told me it wasn't a coil.

Turned out I'd disturbed an injector connector and it wasn't seated correctly, pushed it on, bingo. instagram @v8_scumbag

Post #716487 6th Jul 2018 8:42pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT + 1 Hour

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2006-2019 Futuranet Ltd & Martin Lewis