↓ Advertise on Defender2 ↓

Home > In Car Electronics > 110 TD5 Strange Reverse Light Issue
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
Print this entire topic · 
bankz5152



Member Since: 02 Feb 2017
Location: South London/North Kent
Posts: 649

2004 Defender 110 Td5 DCPU Epsom Green
110 TD5 Strange Reverse Light Issue

This is an odd one...

Got an RDX LED reverse light which has always worked. About 6 months ago I added another live & neutral into the reverse light connector which powers my rear parking sensors, light carried on working, as it should.

Today I was fitting my reverse camera, I spliced into the live (behind the connector) for a signal feed for the head unit. Now the reverse light doesn't work...

Heres the odd bit, according to my voltmeter I am getting 12v at the connector, parking sensors work fine too.

So what is happening here? Any ideas?

Post #656843 12th Oct 2017 5:46pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
mk1collector



Member Since: 17 Sep 2009
Location: huddersfield
Posts: 5267

England 2004 Defender 110 Td5 CSW Bonatti Grey

Accidentally earthed and light gone pop? Ray
My build thread
http://www.defender2.net/forum/topic17615.html

Post #656857 12th Oct 2017 7:19pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
bankz5152



Member Since: 02 Feb 2017
Location: South London/North Kent
Posts: 649

2004 Defender 110 Td5 DCPU Epsom Green

Light works fine, tested on a 12v car batt

Post #656860 12th Oct 2017 7:22pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
bankz5152



Member Since: 02 Feb 2017
Location: South London/North Kent
Posts: 649

2004 Defender 110 Td5 DCPU Epsom Green

Quick diagram showing what Ive done, not ideal I know. All get 12v.



Click image to enlarge

Post #656894 12th Oct 2017 8:13pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
LandRoverAnorak



Member Since: 17 Jul 2011
Location: Surrey
Posts: 4714

United Kingdom 1992 Defender 90 200 Tdi SW Arles Blue

It looks like you've effectively bridged the reverse light with your camera. Try taking the camera earth to the body rather than the light. 
Click image to enlarge

MY BUILD THREAD

Post #656904 12th Oct 2017 8:35pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
bankz5152



Member Since: 02 Feb 2017
Location: South London/North Kent
Posts: 649

2004 Defender 110 Td5 DCPU Epsom Green

No idea what i did but i rewired everything and now all works

Post #657064 13th Oct 2017 1:38pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2006-2017 Futuranet Ltd & Martin Lewis